Friday, December 20, 2013

39 hari pantang

Finally...

The wait is almost over..haha

Ok..pengalaman pantang
The first two weeks almost the hardest
Sebabnya? Of course la sbb jahitan. Since ni pengalaman pertama, of course la semua benda takut2..
Masa awal2 pantang, mmg aku kurang rasa lapar. Memang x lapar. Masa seminggu pertama pulak aku dok kat kajang. So bekalan makanan ulaman tu mmg xdpt ler..owh..lucky sbb mak x berkira sgt pasal makan. Aku yg nak pantang betul2 , tapi dah mak xnak layan sgt..aku pun da xkisah.

Apa aku makan sepanjang pantang :
Sawi rebus, sayur campur, kerabu pegaga, ikan singgang, ikan bakar n rendang ayam ala pantang
Banyak jugak jenis aku makan. Buah oren, anggur, epal, pisang kaki. Tu je la..

Tapi pelik aku xberani minum kopi. Ceh..

So far mknn pantang agak mendera aku. Aku jenis makan pedas, so bila lauk mcm tawar2 ni, mmg mendera aku laa..nasib da nak hujung tu getting better menunya. Haha..tapi aku paling suka lauk kerabu pegaga sbb rasa cekur, masin n rasa pegaga tu sendiri

Psst..kudapan petang aku ialah cekodok n risoles..haha..nyam nyam

Pendapat aku tentang pantang..perlu sangat2..cuma pemakanan  aku akan upgrade lepas ni.. (kalau pantang lagi lah) sbb kali ni aku da tau mknn apa yg effect aku..

Paling penting kena jaga jahitan tu la..

1 comment:

Wak Gelas said...

salam ziarah, wak tenok wishlist tuuu..
dh panjat gunung kinabalu blom? dh beli lumix GF2/GF3 blom?