Tuesday, July 12, 2011

di sebalik tabir Pre Wed shoot

Hari Ahad lepas aku buat pre wed shoot..huhu.ade la benda2 yang sengal terjadi..huhu..:p

1. Kereta aku xnak hidup pas aku isi minyak dekat hentian rehat Mines Utara masa aku on da way nak g Putrajaya (T___T),aku pun tepon Ted,tepon Fuad n abang aku.Masa tunggu diorang,hujan pun start turun.(T__________________________T).Lepas Ted n Fuad datang n cuba untuk tolak kereta,abang aku pun sampai dengan bawak jumper.

2.Kitorang terpaksa ubah plan dari Putrajaya ke Shah Alam sebab Putrajaya sibuk sebab ade pesta flora dan bunga api,so kitorang pergi Shah Alam pas lunch

3.Singgah kat Tesco Shah Alam untuk beli props,sebab tetibe riben x cukup dan aku nak cari kasut untuk pre-wed (kasut tu aku pakai untuk wedding sekali nanti..hehe.Jimat!)Sampai kat Tesco,orang tengok aku pelik sebab aku pakai baju retro dan berspek besar.Usha semacam jek(actually Ted pun gelakkan aku jugak.X support langsung)

3.Masa memula amik gambar kat Bukit Cerakah,Fuad asyik cakap muka aku cam makcik2,aku cover dengan cakap "panas dow" (actually aku segan masa memula nak pose.Keras semacam jek)

4.Masa amik gambar kat tebing tasik,aku dengan Ted kena hold each other,Ted kena tarik aku,n aku kena lentok kan badan (ntah macam mana ntah pose tu,aku pun xtau).Sekali Ted tergelincir dan end -up aku jatuh kat atas Ted,dah macam citer hindustan pun ada.Fuad cuma gelak je sambil snap.Adess..Kuku kaki aku luka terkena kasut Ted.

5.Aku buat keputusan tepat untuk pakai selipar Ted instead of wearing heel.(aku pakai untuk shoot je)Kalau x,mesti kaki aku lagi sakit,bayangkan nak menapak 4km pakai heel kat kawasan bukit.(T__________T) menangis *

6.Sebab dah xtahan berpeluh,aku pinjam baju Ted (dia bawak extra sebab x tau nak pakai mana satu).Seluar dengan baju,dua2 padan untuk aku.Haha..Rasa sweet plak.

7.Malam kitorang amik gambar kat dataran Shah Alam untuk siapkan lagi sikit kitorang punya shoot.Xde benda pelik2,melainkan awkward semata-mata sebab kena buat video.Segan gile.

Teaser skettt...

owh..million thanx to Fuad sebab amik gambar kami.n to Acap sebab jadi assistant kitorang,banyak gambar2 behind the scene yang aku suka.
sesiapa yang nak no phone Fuad,boleh email aku kat marinakamaruzaman@yahoo.com
kerja dengan Fuad best sebab dia cool.Sangat lain bila dia buat kerja.Thanx again Fuad.Can't wait to see the works.Hehe

p/s:buat photoshoot memang exhausted,memang pengsan terus aku balik tu

4 comments:

anaztasias nora aira said...

sweet !!! done dear T_T !!! xsabr nk tgk hasil =)

izzahazfar said...

apa kata email kak long gambar :) - mcm comel je..hehehe nak tengok lah..

izzahazfar said...

apa kata email kak long gambar :) - mcm comel je..hehehe nak tengok lah..

zimie said...

menn syg, nama email ape ye? marinakamaruzaman@yahoo.com ke? thanks!!! ;)