Monday, June 13, 2011

benda-benda yang tak perlu tapi dirasakan penting

Nota:post untuk sendiri,xada niat untuk menyingung,menyepak atau mendera sape-sape yang baca

hmmm..

1.guestbook
x penting kan?dulu-dulu pun xada guestbook nih.tapi sekarang kalau ada macam best je kan?aku pun rasa nak buat. DIY je kot.Kertas beli kat bookstore,tukar cover, anta g binding molek-molek,laminate jika perlu.Taraaa..Siap sudah.Jangan lupa pen bermacam kaler dan letakkan buku ditempat yang sesuai dan kalau ada bajet lebih,boleh hias kat tempat sign guestbook tu.
sweet
guest plate?
 sumber dari google ya..

2.Spa
Ngeh3x..Aku rasa benda xperlu.Tapi dia penting.Penting untuk build confident supaya time majlis tu tenang aje (eceh..pandai lak nak bercakap).Tapi ada banyak cara untuk DIY spa.Jimat :)) Aku pun ada jumpe cara DIY spa,nanti tulis kat entri lain.

3.Bachelor/Bachelorette party
Ni?if party gila-gila macam kat oversea yang siap pergi strip club tu,xpayah la yek..kata orang Melayu,kaya ngan adab sopan dan budi bahasa. Tapi apa salahnya pergi makan2,lepak,karok (bagi peminat karok),bowling,paintball (elakkan la pergi paintball,kalu dah kena shoot,buat lebam badan je).Dan sila pastikan majlis meraikan korang ni berlangsung seminggu(paling lewat) sebelum korang punya big day .Sebab xnak ler keletihan time majlis.Tapi kalau setakat gi makan-makan xada masalah rasanya.Cuma,tahan la telinga orang bebel, "ko ni darah manis,tapi asyik nak menjengkit je n bla bla bla".Hahaha..

4.Scaling/whitening gigi
haruslah buat oi.Walaupun kata tak penting.Dah tempah OP mahal-mahal,sekali tengok gambar gigi kuning.Hahah..Tapi whitening x boleh buat selalu ye.Aku dengar boleh buat 2 kali je seumur hidup.Maybe takut gigi terhakis kot?Aku xtau orang lain,tapi aku nak buat jugak.

baru la cantik nak senyum :D
sumber:google

5.Mini pelamin
Tak penting kan?tapi aku nak.Alasannya,of course untuk nikah.N sebab aku xada pelamin untuk sanding (insyaAllah) nanti.Jadi kena la ada benda ni.Tapi aku memang nak pun.:))

Dah.Cukup.

2 comments:

mira ishak said...

i wanna join ur bachelorette party!!!

menn said...

takde bachelorette party..memandai je ko